Eakate hooldaja koolitus koos esmaabiandja väljaõppe ja toiduhügieeni koolitusega

Õppekavarühm

Tervis ja heaolu; Heaolu; Eakate ja puudega täiskasvanute hooldamine


Õppe kogumaht (akadeemilistes tundides)

240 akadeemilist tundi, millest 120 tundi auditoorset õpet sh 40 tundi iseseisvat tööd ja 120 tundi praktikat


Õppekava koostamise alus

• Hooldustöötaja, tase 4 kutsestandard
• Tervise-ja tööministri 22.11.2018. a määrus nr 50 „Töökeskkonnavoliniku, töökeskkonnanõukogu liikme ja esmaabiandja koolituse ja täienduskoolituse kord täienduskoolitusasutuses”
• Toiduseadus ning Euroopa Parlamendi ja Nõukogu määrus nr. 852/2004 (29.04.2004)


Sihtgrupp

Inimesed, kes soovivad hakata tegutsema eakate hooldajana või täiendada oma teadmisi hooldustöö vallas.


Õppe alustamise tingimused

Põhiharidus


Õppe eesmärk

Valmistada ette eakate hooldaja, kes toetaks ja abistaks abivajajat väärika elu korraldamisel ja võimalikult kõrge elukvaliteedi saavutamisel vastava plaani alusel.


Õpiväljundid

Koolituse läbinu:
1) abistab abivajajat elamistoimingute korraldamisel, lähtudes abivajaja seisundist, erivajadusest, taustast ja harjumustest;
2) viib läbi hooldusega seotud toiminguid, säästes siinjuures ennast ja keskkonda;
3) järgib kutse-eetikat ja hoolekandetöö õiguslikke aluseid;
4) hindab abivajaja sotsiaalset võrgustikku ja vajadusel abistab suhtlusvõrgustikuga suhtlemisel;
5) annab vajadusel esmast abi;
6) järgib oma töös toiduhügieeni nõudeid.


Õppe sisu

Hooldustöötaja kutse-eetika
Rahvatervise, terviseedenduse ja sotsiaaltervishoiu alused
Suhtlemine, klienditeenindus
Esmaabi
Hoolduse alused, tervishoiu-ja sotsiaalhoolekande teenused
Töötervishoid
Hooldus erinevate haiguste ja surma korral
Ergonoomika
Hooldusabivahendid
Hügieeni-ja ilutoimingud
Erivajadusega inimeste hooldus
Toitumisõpetuse alused
Ravimiõpetuse alused
Aktiviseerivad tegevused
Kodumajandus ja korrastustööd
Toiduhügieen


Õppemeetodid

Loeng, seminar, grupitöö, iseseisev töö


Iseseisev töö

Eneseanalüüs praktilise töökogemuse kohta


Nõuded õpingute lõpetamiseks, sh hindamismeetodid ja hindamiskriteeriumid

Õpilane on osalenud vähemalt 80% auditoorsetest tundidest; on sooritanud praktika: on läbinud toiduhügieeni ja esmaabiandja väljaõppe täies mahus; on esitanud koolituse lõpuks eneseanalüüsi; on sooritanud toiduhügieeni testi.
Hindamismeetod:
1.Eneseanalüüsi vorm praktilise töökogemuse kohta
Hindamiskriteerium:
• kirjeldab oma tööülesandeid ja probleemset situatsiooni seoses tööülesannete täitmisega ning seostab seda kutsestandardis kirjeldatud kompetentsidega;
• vormistab eneseanalüüsi
2.Praktilised situatsioonülesanded
Hindamiskriteerium: Positiivseks soorituseks on vaja koolitaja poolt etteantud juhiste põhjal lahendada praktiline situatsioon.
3. Toiduhügieeni test
Hindamiskriteerium: Positiivseks soorituseks on vaja vähemalt 90% õigeid vastuseid.


Kursuse läbimisel väljastatav dokument (tunnistus või tõend)

Tunnistus, kui õpingute lõpetamise nõuded on täidetud. Tõend, kui õpitulemusi ei saavutatud, kuid õppija võttis osa õppetööst. Tõend väljastatakse vastavalt osaletud kontakttundide arvule.


Koolitaja kompetentsust tagava kvalifikatsiooni või õpi-ja töökogemuse kirjeldus

Kõrgharidus ja/või töökogemus õpetatavas valdkonnas. Kõik esmaabikoolitajad omavad esmaabiõpetaja tunnistust ning on registreeritud tervishoiutöötajate registris.

https://realta.ee/dipl-team-member/ilona-thagazitova/


Õppemaksu tasumise kord ja tähtaeg

https://realta.ee/oppekorralduse-alused/


Õppemaksu tagastamise alused ja kord

https://realta.ee/oppekorralduse-alused/


Vaidluste lahendamise kord

https://realta.ee/oppekorralduse-alused/


Õppekeskkonna kirjeldus

https://realta.ee/oppekorralduse-alused/


Kvaliteedi tagamise tingimused ja kord

https://realta.ee/realta-ou-koolituste-tegevuse-kvaliteedi-tagamise-alused/


Koolituse maksumus: 1500 + KM

Kuupäev

17 veebr. 2025 - 16 mai 2025
Kategooria